- Bluestream
News
Loading...

Tuesday, January 18, 2022

Dacia Elektrikli Araba Özellikleri ve Fiyatı
Araba pazarının, en ekonomik elektrikli otomobili olmayı hedefleyen Dacia Spring perakende, Business ve Cargo versiyonları ile otomobil pazarında yerini almak istiyor. Devlet teşvikli fiyatlarla, Spring perakende versiyonunu Fransa’da 12.403 euro’dan satışa sundu. Ön siparişleri kabul eden firmanın, Spring perakende serisini Türkiye piyasasında 2022 yılında satışa sunması bekleniyor.

Business versiyonu profesyonellere ve otomobil paylaşım çözümlerine yönelik geliştirilmiştir. Cargo versiyonu arka koltuksuz, 1.100 litre hacimli ve 325 kilogram taşıma kapasitesine sahip olarak tasarlanmış. Aracın muadillerine göre, %30 daha enerji tasarrufu sağlayacağı öngörülmekte.

Dacia Elektrikli Araba Teknik Özellikleri
Dacia Spring SUV görünümüne sahip. WLPT verilerine göre 230 kilometre şehirler arası, 305 kilometre şehir içi menziliyle, dört kişilik yolucu kapasitesi ile sınıfının en ekonomik arabası olarak görülüyor. Dacia Spring’in özellikleri;

- Batarya kapasitesi 26.8 kWh, lityum -iyon pil
- Bir saatten az sürede şarj edilebilme özelliği
- 6.6 Kwh AC şarj desteği bulunmakta
- AC'de 5 saatte şarj edilebilmekte
- 30 kWh DC hızlı şarj desteği sağlıyor
- Boş ağırlığı 950 kilogram
- ECO sistemi sayesinde menzilini %10 artırabilme özelliğine sahip
- Tek motoruyla 44 beygir güç ve 125 Nm tork üretebilmekte
- 0-50 kilometreye 5,8 saniyede ulaşıyor
- 0-100 Kilometreye 15 saniyede ulaşıyor
- Kış dönemi 191Wh/km şehir içi-otoban tüketimi
- Yaz dönemi 137Wh/km şehir içi-otoban tüketimi
- Uzunluğu 3734 mm
- Genişliği 1622 mm
- Yüksekliği 1516 mm
- Maksimum yolucu sayısı 5 kişi
- Dönüş çapı 9,6 metre
- Gri ve beyaz renk seçenekleri
- Maksimum hızı 125 kilometre

Otomatik vites özelliğine sahip Dacia spring, Kısa menzili sebebi ile, rakiplerine göre dezavantajlı olmasına rağmen, AC ve DC hızlı şarj özelliği ile kendisine avantaj sağlamayı başarmış görünüyor.
Dacia Elektrikli Araba Fiziksel Özellikleri
Daha önce den üretilen Renault City K-ZE modeli ile ile Dacia Spring’in benzerliği ilk etapta göze çarpmakta. Dacia Spring kendine özgü ızgaraları ve aydınlatma armatürleri ile ayırt edilebilmekte.
Dacia Elektrikli Araba Donanım Özellikleri
Dacia Spring ekonomik olmasına bağlı olarak, fazla bir donanım barındırmıyor. Sistem kontrolleri için 3,5 inç dijital göstere paneli, ilk göze çarpan donanımı. Dacia Apple CarPlay ve Android Auto desteği ile birlikte gelen 7,0 inç MediaNav dokunmatik ekran, arka kamera sistemi tekno paket arasında yer alıyor.

Manuel klima sistemi, Bluetooth radyo, USB soketi ve LED özellikli farları standart olarak sunuluyor. Araçta 14 jant, 1 adet stepne, 2 adet şarj kablosu satış fiyatına dahil edilmiş.
Dacia Elektrikli Araba Güvenlik Özellikleri
Konfordan biraz ödün veren Dacia Spring, güvenliği en üst seviyeye taşımış. Araç içerisinde çok sayıda hava yastığı bulunmakta. Bazı taşıma kontrol sistemi bulunan araçta, acil durum fren sistemi bulunmakta. Çarpışma anını algılama özelliği sayesinde, acil durum frenini çalıştırabilmekte.

Dacia Elektrikli Araç Türkiye Fiyatı Ne Kadar?
Avrupa’da 12.400 euro’dan satışa sunulan Dacia Spring sektörün en ekonomik arabası olarak kabul ediliyor. Türkiye piyasasında satışını Renault Mais üstlenecek. Tahmini 200 bin TL den, devlet teşviki ile piyasaya sunulması öngörülüyor. 2022 sonbahar döneminde Türkiye’de kullanıma sunulması öngörülmekte.
Dacia Elektrikli Araç Tasarımı Nasıl?
Dacia Spring elektrikli, ön kısmı Dacia Sandero ile benzerlik gösteriyor. Yeni tasarım LED teknolojisi ile üretilmiş olan farları, ilk etapta göze çarpıyor. Cıtroen far tasarımına benzer şekilde dizayn edilmiş.

Turuncu renk, araçta konsept olarak uygulanmış. Mat siyah jantlar araca estetik katarak, sportif görüntü kazandırılmaya çalışılmış. Kapıların altına yerleştirilen rüzgarlık biçimli tasarımla araçta değişiklik yaratılmış.
https://www.modixir.com/?p=4496

Share With Friends

Give your opinion

Notifictions
Notifictions...
Close