- Bluestream
News
Loading...

Thursday, January 20, 2022

Elektrikli Scooter Tavsiyeleri 2022
Elektrikli scooterlar günlük hayatın en kullanışlı mini araçları arasında yer alıyor. Az yer kaplaması, menzili, elektrik tüketimi, katlanabilir özelliği ve güvenli fren sistemleri ile son dönemin popüler ürünleri arasına girmeyi başarıyor. 2022 yılında tavsiye edilebilecek elektrikli kaykaylar arasında Volta, RKS, Xiaomi ve BOOD Kickscooter gibi cihazlar gösterilebilir.
BOOD Kickscooter FW-H85B Elektrikli Scooter Özellikleri
2022 yılında önerilen kaliteli scooterlar arasında BOOD Kickscooter FW-H85B bulunuyor.

Elektrikli kaykayın teknik özellikleri şu şekildedir;

- Tam şarj ile 25 km kadar yol alabilen cihaz, arka lastikte bulunan disk fren özelliği sayesinde güvenli bir kullanım deneyimi sunuyor.
- Ağırlığı 14 kg olan ürün aynı zamanda 120 kiloya kadar yük taşıma kapasitesine sahiptir.
- Ortalama 5 saatte şarj edilen cihaz 250 W motor gücünü barındırıyor.

Bir elektrikli kaykayı kullanışlı yapan en önemli özellikleri arasında kısa sürede şarj edilmesi, menzil mesafesinin yüksek olması ve fren özelliğinin kaliteli olması bulunuyor. BOOD Kickscooter elektrikli kaykaya bakıldığında bu özellikleri yeterli seviyede taşıdığı görülüyor.

Xiaomi Mijia M365 Elektrikli Scooter Şarj Süresi ve Motor Gücü
Bu cihazı 5 saat içerisinde tamamen şarj etmek mümkündür. Tam dolu bir şarj ile yaklaşık 30 km kadar mesafe gidilebiliyor. Saatte yaklaşık 25 kilometre kadar hıza ulaşabilen elektrikli kaykay, 250 W motor gücünü içeriyor. Ayrıca diğer elektrikli kaykaylarda olduğu gibi güç tasarrufu modundan yararlanarak hız seviyesini düşürebilir ve bu sayede kullanım süresini daha da uzatabilirsiniz.
RKS G48 Elektrikli Scooter Teknik Özellikleri
28 kilometre menzil kapasitesine sahip olan cihaz, 20-25 km arası hız yapabiliyor. Hız durumu cihazı kullanan kişinin kilosuna göre değişiklik gösterebilir. Cihazda 3 farklı kademeli hız seviyesi özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde daha rahat bir kullanım deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yalnızca 11,8 kilo ağırlığa sahip olan ürünü, kolayca katlanabilir özelliği sayesinde istediğiniz yere rahatça taşıyabilirsiniz. Led farlara sahip olan ürün 12 derecelik eğimlere kadar çıkabiliyor. Taşıma kapasitesi 90 kg olan cihazın tekerlek boyutu ise 8.5 inçtir.
Elektrikli Scooter Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Elektrikli scooterlar günlük hayatı kolaylaştıran en pratik mini araçlardır. Ancak bu cihazları alırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

Elektrikli scooter alırken dikkat edilmesi gerekenler;

- Eğer kısa mesafeli bir günlük kullanım gerekiyorsa ortalama 1500-2000 TL arasında bir scooter yeterli olabilir. Düşük fiyatlı scooterların özellikleri de doğal olarak daha düşük olabilir. Ancak sıradan bir günlük kullanım için işinizi görecek düzeydedir.
- Bu yüzden daha kaliteli bir ürün için menzil durumu, batarya özellikleri, şarj süresi, fren özellikleri, eğim ve dayanıklılık gibi konular önemlidir.
- Bunların dışında kontrol paneli, çıkarılabilir batarya ve telefonunuzla entegre çalışabilen bir özelliğe sahip olan elektrikli scooter tercihinde bulunabilirsiniz.

İdeal özelliklere sahip olan bir elektrikli scooter, size daha uzun menzil kapasitesi, daha dayanıklı bir pil süresi ve güvenli fren özelliği gibi avantajlar sağlayabilir.

Elektrikli Scooterlar için Ehliyet İsteniyor mu?
25 kilometreden daha fazla hıza ulaşmayan araçlarda motorlu taşıtlar yönetmeliğine göre ehliyet istenmiyor. Bu hızın üstüne çıkmayan tüm elektrikli araçlar buna dahildir. Burada dikkat edilmesi gereken konu, kask ve korumalık gibi aksesuarların takılı olmasıdır.

Bisiklet ve motosiklette olduğu gibi, elektrikli scooterlar da etrafı açık araçlar olduğundan kask ve korumalık kullanmanız gerekiyor.
Elektrikli Scooterlar Nasıl Şarj Ediliyor?
Elektrikli scooterları şarj etmek için 250 voltluk prizler kullanılıyor. Bu prizlere ev ve iş yerlerinde rahatça ulaşabilirsiniz. Özellikle çıkarılabilir batarya özelliğine sahip olan elektrikli scooterlar daha kolay şarj edilebiliyor.

Bundan dolayı elektrikli scooter almadan önce çıkarılabilir batarya özelliği olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Elektrikli kaykayınızı şarj etmek için bataryasını çıkardıktan sonra bağlantı kablosu vasıtasıyla prize takmanız yeterlidir.

 
https://www.modixir.com/elektrikli-scooter/elektrikli-scooter-tavsiyeleri-2022/

Share With Friends

Give your opinion

Notifictions
Notifictions...
Close